Hopp til innhold

Billigste modell 40.000 dyrere: Tesla skrur opp prisene for andre gang på en uke

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

DYRERE: Tesla Model Y Long Range er blant modellene som har steget i pris den siste uken. Foto: Jamieson Pothecary

Men kan fortsatt levere på kort tid.

Tesla-kjøpere som har sittet på gjerdet den siste uken, kan angre nå. I løpet av noen dager er prisen på Model 3 og Model Y økt i to omganger.

Forrige uke økte prisen på samtilige utgaver av Model 3. I dag ble prisene på disse økt ytterligere, og samtidig ble rimeligste versjon av Model Y også litt dyrere.

Slik ser de totale prishoppene ut, fordelt på modell:

Model Y Performance er den eneste modellen som ikke har økt i pris. Denne koster fortsatt 589.900 kroner.

Baneduell: Vi har testet Audi e-tron GT mot Tesla Model 3 Performance

Tesla ønsker ikke å kommentere prisendringene, men presset råvaretilgang og høyere energipriser som følge av koronapandemien og Russlands angrepskrig i Ukraina, gjør situasjonen utfordrende for bilprodusentene.

Til gjengjeld kan Tesla levere biler raskt, i en periode der veldig mange andre produsenter opererer med ventetider opp mot et år eller mer.

Model Y Performance kan for eksempel leveres allerede i april, mens du kan få Model 3 Performance og Model Y Long Range i mai. For de to rimeligste variantene av Model 3, er ventetiden noe lengre. Disse kan først leveres i november 2022, ifølge Teslas hjemmesider.

Model Y til det norske markedet skal produseres av Teslas nye gigafabrikk i Brandenburg utenfor Berlin. Fabrikken fikk nylig alle godkjennelser på plass fra tyske myndigheter, og de første bilene derfra er ventet til Norge i løpet av noen uker.

Grønt lys for Tesla i Tyskland:

Får endelig åpne kjempefabrikk – men flokene florerer

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!