Hopp til innhold

Sjekk hvilke nye elbiler vi har testet så langt i år

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aldri har vi testet flere nye elbiler i løpet av et halvår. Og disse 15 – samt en svært viktig prøvekjøring – er bare starten.

Første halvår i 2020 har vært rekordhektisk på testområdet. Totalt 15 nye modeller er testet, som altså gir et gjennomsnitt på mer enn to i måneden. Vi skal ikke veldig mange år tilbake før det var et helt usannsynlig tall på så kort tid. Og vi er ikke mer enn cirka halvveis i årets lanseringer. Det startet med den årvisse vintertesten, der vi samlet alt fra smått til stort og reiste på langtur over forblåste fjelloverganger. For aller første gang hadde vi med en kinesiskbygd elbil i en test, nemlig MG ZS EV (foran på bildet).

Koronatester

Etter at den testen vel var i mål, stupte vi rett inn i Covid-19-situasjonen – som la en klam hånd over mange av våre normale aktiviteter. Men koronaviruset stoppet ikke testvirksomheten lenger enn til rett før påske. Da var det dags for testen av Porsche Taycan, som vi opprinnelig hadde et håp om å få med i vintertesten en drøy måned tidligere. Testen ble selvsagt gjort med alle tenkelige forholdsregler. Kan hende var det den totalt sett beste bilopplevelsen man kan få dette året. Siden fortsatte vi med en duelltest av to herlige og nye småbiler, nemlig Honda e og Mini Cooper SE. Neste test var en prototype av Lexus UX 300e, som kommer til Norge som endelig produkt i løpet av høsten. Bilen vi testet var det med andre ord visse muligheter til å komme med innspill på, og den benyttet vi naturligvis. I tillegg har vi selvsagt testet alle de nye elbilene fra PSA-konsernet, som består av merkene Peugeot, DS, Opel og Citroën. Foreløpig må vi vente på den første elbilen fra sistnevnte, nemlig C4, men de tre andre merkene har levert disse:

Rakk Polestar 2-prøvekjøring

Ikke minst har vi sett nærmere på hva man får ved å gå for enten liten eller stor batteripakke ved kjøp av Audi e-tron Sportback. De nærmere betraktningene får du her. I siste liten rakk vi også prøvekjøring av Polestar 2 innen det ble ferietid. Grundigere test blir det naturligvis i august, etter det svært lovende førsteinntrykket. Hundre prosent ferie blir det imidlertid ikke for testvirksomheten. I juli skal vår testansvarlige og familien på norgesferie i flere uker med privat elbil og lånt campingvogn. Det vil gi flere nyttige erfaringer om elbiler og tilhenger – etter den historiske trippeltesten i fjor. Vogna er større enn de tre like vi hadde med på tur i fjor. Det blir naturligvis uhøytidelig rapportering underveis, i form av levende bilder, og en avsluttende rapport her på elbil.no når ferien er over. Følg med på vår Facebook-side utover i juli, og sjekk våre testvideoer på Youtube!